Składniki:
200 g mleka w proszku (można dodać trochę więcej, by blok nie był zbyt luźny)
100 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego - 16 g
75 g masła
pół szklanki wody
200 g mieszanki bakaliowej (migdały, rodzynki, orzechy)
dwa arkusze wafla (suchego, pokruszonego)
W osobnym naczyniu wymieszać mleko w proszku i bakalie i pokruszone wafle, po czym powoli, mieszając, wlać rozpuszczoną zawartość garnuszka.
Bardzo dokładnie wymieszać, wyłożyć do małej keksówki (wyłożonej uprzednio folią aluminiową). Przykryć folią od góry (by nie chłonęło zapachów) i wstawić do lodówki, najlepiej na 24 h.
Smacznego :)
Przepis pochodzi ze strony Doroty: jednak nieznacznie go sobie zmodyfikowałam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoje słowa ;-) Są inspiracją do mojej dalszej pracy ;-)