Lubię gotować, zwłaszcza, gdy gotuje się samo;-)
Składniki:
1,5 kg łopatki
0,5 kg pieczarek,
2 cebule,
300 ml keczupu
(u mnie plus 100 ml soku pomidorowego)
Mięso pokroić w kotlety, posolić, popieprzyć.
Żarek posmarować delikatnie olejem.
Ułożyć kotlety.
Ułożyć pokrojone w talarki pieczarki.
Na pieczarki położyć cebulę pokrojoną w piórka,
Na cebulę wylać keczup, rozsmarować.
Zamknąć i zostawić na 2 godziny.
Nagrzać piekarnik do 190 stopni.
Piec w żarku przykrytym pokrywką 120 minut.
Keczup na ściankach będzie wyglądał jak spalenizna, ale nie jest nią ;-)
Pyszne. Po prostu pyszne.
Palce lizać ;-)
Zrobione, pycha!
OdpowiedzUsuń