niedziela, 4 lutego 2018

Łopatka pieczona w keczupie, czyli prosty obiad.


Lubię gotować, zwłaszcza, gdy gotuje się samo;-)



Składniki:

1,5 kg łopatki
0,5 kg pieczarek,
2 cebule,
300 ml keczupu
 (u mnie plus 100 ml soku pomidorowego)


Mięso pokroić w kotlety, posolić, popieprzyć.
Żarek posmarować delikatnie olejem.
Ułożyć kotlety.


Ułożyć pokrojone w talarki pieczarki.


 Na pieczarki położyć cebulę pokrojoną w piórka,


Na cebulę wylać keczup, rozsmarować.




Zamknąć i zostawić na 2 godziny.


Nagrzać piekarnik do 190 stopni.

Piec w żarku przykrytym pokrywką 120 minut.
Keczup na ściankach będzie wyglądał jak spalenizna, ale nie jest nią ;-)



Pyszne. Po prostu pyszne.


Palce lizać ;-)


1 komentarz:

Dziękuję za Twoje słowa ;-) Są inspiracją do mojej dalszej pracy ;-)