Od niedawna próbuję różnych wyrobów przygotowane za pomocą szynkowara.
W końcu mam drobiowe wyroby (bo niekoniecznie mogę inne mięso)
Dziś wpadłam na pomysł, by zrobić... gołąbki ;-)
Składniki:
- 50 dag mięsa mielonego
- pół małej główki świeżej kapusty,
- 100 g ryżu (surowego)
- sól - 1,5 łyżeczki
- pieprz - 0.5 łyżeczki
- 1/3 słoiczka przecieru pomidorowego (w następnych 0,5 słoiczka)
Sposób przygotowania:
- kapustę poszatkować drobno,
- do miski włożyć mięso, kapustę, ryż, przyprawy,
przecier i wszystko dokładnie wymieszać
przecier i wszystko dokładnie wymieszać
W garnku zagotować wodę.
W szynkowar włożyć worek, napełnić, zamknąć.
Parzyć 60 minut w temperaturze 80 stopni.
Zostawić do wystygnięcia (np. na noc)
Moi jedzą dziś na chlebie, jutro będzie po plastrze do obiadu ;-)
Najszybsze gołąbki ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoje słowa ;-) Są inspiracją do mojej dalszej pracy ;-)