sobota, 16 czerwca 2018

Gołąbki z szynkowara ;-)



Od niedawna próbuję różnych wyrobów przygotowane za pomocą szynkowara.



W końcu mam drobiowe wyroby (bo niekoniecznie mogę inne mięso)

Dziś wpadłam na pomysł, by zrobić... gołąbki ;-)



Składniki:

- 50 dag mięsa mielonego
- pół małej główki świeżej kapusty,
- 100 g ryżu (surowego)
- sól - 1,5 łyżeczki
- pieprz - 0.5 łyżeczki
- 1/3 słoiczka przecieru pomidorowego (w następnych 0,5 słoiczka)

Sposób przygotowania:
 - kapustę poszatkować drobno,

- do miski włożyć mięso, kapustę, ryż, przyprawy,
przecier i wszystko dokładnie wymieszać

W garnku zagotować wodę.

W szynkowar włożyć worek, napełnić, zamknąć.
Parzyć 60 minut w temperaturze 80 stopni.

Zostawić do wystygnięcia (np. na noc)


Moi jedzą dziś na chlebie, jutro będzie po plastrze do obiadu ;-)

Najszybsze gołąbki ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoje słowa ;-) Są inspiracją do mojej dalszej pracy ;-)